Live

Ursula von der Leyen: Singurul candidat care lipseşte este cel din România. Sper că vor putea prezenta unul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / GettyImages

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că se află în contact cu „diferiţi actori români”, apreciind că „este timpul ca ei să prezinte un candidat” pentru un post în viitorul executiv european, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

„Singurul candidat care lipseşte este cel din România, aşadar sper că în zilele următoare vor putea prezenta un candidat”, le-a declarat Ursula von der Leyen reporterilor, după discuţiile purtate la Helsinki cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Referitor la noul candidat propus de Franţa, Thierry Breton, pentru influentul portofoliu al pieţei interne, preşedinta aleasă a Comisiei a declarat că îl va invita pe acesta 'cât mai curând posibil (...) pentru un interviu oficial pentru a aprofunda care îmi sunt aşteptările.

Ea a făcut referire la „o abordare modernă a ceea ce este piaţa unică, şi combinată cu digitalizarea, care este de o importanţă majoră pentru viitorul pieţei noastre unice şi al economiei noastre”.

Ursula von der Leyen a mai notat că, deşi Parlamentul European a respins trei candidaţi, printre care două femei, viitoarea Comisie va dispune de cea mai mare proporţie de femei avută vreodată de un executiv al UE.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ursula von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Ţările UE au aprobat noi reguli, mai relaxate, privind datoria publică şi deficitul bugetar

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru TAROM

Partenerii noștri