Live

Vedeta “Star Wars” Ewan Mcgregor vrea ca Scoția să fie independentă: Odată ce Boris a devenit premier, am spus “ne cărăm de aici”

Data actualizării: Data publicării:
Actorul scoțian Ewan McGregor. Foto: Frazer Harrison/ Getty Images

Ewan Mcgregor susține independența Scoției, spunând că referendumul pentru Brexit i-a schimbat părerea despre această chestiune, potrivit The Independent.

Actorul din “Moulin Rouge” a afirmat că “probabil este vremea” pentru ca Scoția să părăsească Marea Britanie.

Vorbind prin transmisie video la talk show-ul american Real Time cu Bill Maher, Mcgregor a spus: “Mereu am fost pentru a fi alături de Uniune, cred că a mers, funcționează”.

“Apoi, după votul pentru Brexit cred cu siguranță că mi-am schimbat abordarea despre asta. Cred că Scoția a votat pentru un guvern care nu i-a fost dat timp de ani de zile”.

McGregor, care este originar din Perth în Scoția, a explicat că “suntem o țară care votează foarte mult pe stânga, și am fost sub guvernare conservatoare vreme de ani de zile”.

Starul din filmul “Trainspotting” a mai vorbit anterior despre independența Scoției. Însă, într-un interviu din 2016, a declarat că votul pe Brexit din 2016 l-a lăsat într-o stare de “confuzie totală”.

Actorul de 49 de ani a precizat că se afla în Scoția, filmând “T2: Trainspotting”, atunci când a avut loc votul privind Brexit.

După ce s-au uitat la harta zonelor care votau pentru părăsirea UE, McGregor i-a spus lui Maher: „Credeam că asta este, știi? Scoțienii vor să stea în UE iar englezii nu”.

El a concluzionat: “Așa că eu cred că este probabil vremea”.

“Cred că odată ce Boris a devenit premier, Scoția a reacționat «Bine, asta e, ne cărăm de aici»”, a spus, amuzat, actorul din “Star Wars”.

McGregor a spus anterior, la vremea referendumului scoțian, că a încercat să stea departe de dezbaterea privind independența, pentru că nu avea voie să voteze și nu trăise în Scoția de la vârsta de 17 ani.

Redactor: Alexandru Costea

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Câinele lui Boris Johnson a umplut de purici reședința prim-miniștrilor britanici din Downing Street

Tinerii sub 30 de ani ar putea locui în Marea Britanie fără permis de ședere, la fel ca înainte de Brexit

Celebra reşedinţă din Downing Street 10 era „infestată cu purici”, dezvăluie un fost premier britanic. „Am avut mâncărimi”

Partenerii noștri