Live

VIDEO. Peste 5.000 de greci au protestat față de măsurile anti-COVID

Data publicării:
Peste 5.000 de greci au protestat față de măsurile anti-COVID. Foto: Captură video

Peste 5.000 de greci au protestat miercuri seară în centrul Atenei față de noile restricții anunțate de Guvern, cum ar fi vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din anumite sectoare.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria "Nu vaccinărilor obligatorii" și "Vaccinul e otravă". Lor și s-au alăturat și preoți.

Luni, premierul elen a ordonat vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sanitar și a personalului din căminele de îngrijire. De asemenea, de mâine în localuri și teatre se va putea intra doar cu dovada vaccinării sau a unui test negativ făcut recent.

Măsurile au fost luate după ce numărul infectărilor a început să crească abrupt, în plin sezon turistic. Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână.

Un număr de 4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, însă guvernul se teme de o recrudescenţă a cazurilor şi o supraîncărcare a spitalelor odată cu răspândirea variantei Delta.

 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Universitatea de Ştiinţe Politice din Paris s-a închis din cauza protestelor în sprijinul palestinienilor. Studenţi în greva foamei

Prima reacție a lui Biden după violențele din campusuri: „Au dreptul să protesteze, dar nu să provoace haos”

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Noi violențe în Georgia, "legea rusă" a fost votată. Poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimea care a luat cu asalt Parlamentul

Partenerii noștri