Live

Galerie Foto Un bărbat din Germania a crescut în curte un dovleac de 588 de kilograme și l-a recoltat cu macaraua

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Björn's Riesenkürbisse / Facebook

Björn Dietrich, un profesor în vârstă de 34 de ani din orașul Birlenbach, Germania, a început în luna aprilie să crească un dovleac pentru un concurs din Kaiserslautern, iar zilele trecute, când a recoltat uriașa legumă, ea cântărea aproape 600 de kilograme.

Dietrich a povestit pentru Bild cum a crescut dovleacul gigant: "La început necesită în jur de trei-patru ore de muncă pe zi. Din iulie am început să-l ud câte jumătate de oră - aproape 300 de litri de apă pe zi". Bărbatul a spus că a folosit apa de ploaie pentru udarea dovleacului, el adunând peste 20.000 de litri peste iarnă, a relatat pe 12 septembrie Frankfurter Neue Presse. Inițial, leguma a crescut în grădină, iar apoi Dietrich a construit o seră.

În zilele călduroase, dovleacul a fost protejat cu umbrele și ventilatoare. Spre finalul perioadei de creștere, potrivit lui Dietrich, dovleacul creștea cu 10-20 de kilograme în fiecare zi.

Faptul că dovleacul denumit Esmeralda este atât de mare nu se datorează doar îngrijirii. Dietrich a folosit semințe obținute de la crescător de dovleci din Passau care se numesc "Squash" din familia "Atlantic Giant".

Dietrich a recoltat dovleacul zilele trecute, în prezența familiei și a prietenilor adunați să vadă evenimentul. Dovleacul de aproape 600 de kilograme a fost ridicat cu ajutorul unei macarale și așezat într-o remorcă. Duminică, bărbatul s-a prezentat la concursul din Kaiserslautern, iar dovleacul Esmeralda a câștigat locul al treilea, fiind cântărit la 588 de kilograme. Concursul a fost câștigat de un dovleac de 653 de kilometri.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Ohio întâmpină sărbătoarea de Halloween cu un dovleac uriaș pictat cu fața lui Taylor Swift

Cel mai mare dovleac din Europa cântărește peste o tonă, un record mondial - GALERIE FOTO

Eurostat: România, printre cei mai mari producători de dovleac din UE

Inginerii de la NASA au creat dovleci hi-tech

Partenerii noștri