Live

Un consilier al guvernului britanic care a intrat în contact cu Boris Johnson anunță că are simptome: E mult COVID-19 la Westminster

Data publicării:
Foto: GettyImages

Unul dintre consilierii de vârf ai guvernului britanic pe probleme ce țin de pandemia de coronavirus, spune că e posibil să fie infectat cu COVID-19. Neil Ferguson a confirmat că s-a aflat în întâlniri cu prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, dar și cu alți oficiali de rang înalt în guvernul de la Londra, înainte să înceapă să dezvolte simptome, relatează CNN.

Neil Ferguson conduce un centru pentru analiza bolilor infecțioase, iar cercetarea făcută de echipa sa a adus la decizia guvernului britanic de a impune mai multe măsuri de restricție pentru limitare răspândirii virusului.

Ferguson și-a anunțat posibila infectare pe Twitter, și a declarat la un post de radio ca s-a aflat în contact direct cu prim-ministrul britanic cu câteva zile înainte să dezvolte simptome asemănătoare celor specifice la infectarea cu COVID-19. El a mai intrat în contact și cu ați consilieri și oficiali importanți de la Londra.

„Am început să am o tuse uscată, ușoară dar persistentă, de ieri și m-am autoizolat chiar dacă mă simt bine. Astăzi, la ora 4 am făcut și febră mare. Este mult COVID-19 în Westminster”, a scris Ferguson pe Twitter.

„Am participat la multe întâlniri în ultimele săptămâni, iar unii dintre colegii mei de la alte universități care au consiliat oficiali guvernamentali în cadrul acelor întâlnit au început și ei să aibă simptome”, a declarat Ferguson pentru BBC.

El mai spus că nu a mai avut contact cu nimeni cu 12 ore înainte să înceapă să aibă simptome și că este, totuși, posibil să nu fi fost contagios în perioada în care a avut întâlnirile cu membrii guvernului britanic.

El a adăugat că nu este surprins de faptul că ar putea să fie despitat pozitiv cu coronavirus, având în vedere că a frecventat centrul Londrei, o zonă cu potențial ridicat de infectare.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Câinele lui Boris Johnson a umplut de purici reședința prim-miniștrilor britanici din Downing Street

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Partenerii noștri