Live

Un polonez și-a ucis iubita în Thailanda, apoi i-a cerut ajutor unui taximetrist, prin Google Translate, să-i tranșeze cadavrul

Data actualizării: Data publicării:
Jan Jerzy Lagoda-Filippow a fost arestat pentru uciderea iubitei sale. Foto: Poliția din Bangkok

Un om de afaceri polonez și-a ucis iubita cu un ferăstrău, iar apoi ar fi folosit Google Translate pentru a-i cere unui șofer de taxi să-l ajute să o tranșeze, în schimbul a 44 de dolari, relatează Yahoo News. Crima a avut loc în Thailanda.

Alona Savchenko, un model ucrainean de 24 de ani, și partenerul ei de 25 de ani, Jan Jerzy Lagoda-Filippow, erau cazați într-un complex de apartamente de lux din Bangkok. Dar, după două săptămâni petrecute în capitala thailandeză, cadavrul lui Savchenko a fost găsit ciopârțit, pe patul din apartamentul cuplului, potrivit The Telegraph.

Personalul hotelului a devenit suspicios după ce Lagoda-Filippow a plecat din clădire în grabă, în dimineața zilei de 15 mai, târându-și bagajele. Dar abia după șoferul de taxi pe care îl chemase a sunat la hotel pentru a raporta că bărbatul ar fi folosit Google Translate pentru a-i cere ajutor să taie un cadavru, personalul a verificat camera cuplului.

Au găsit acolo o scenă înfiorătoare. Fața lui Savchenko era plină de sânge, iar capul îi fusese parțial tăiat. De asemenea, mâna stângă îi fusese tăiată la încheietură și avea o rană în piept. Lângă trupul ei era un ferăstrău lung de peste jumătate de metru.

Poliția thailandeză a spus că este probabil ca tânăra să fi murit cu o zi înainte de a fi descoperită și bănuiește că Lagoda-Filippow - care are o companie de publicitate înregistrată la Londra - încerca să fugă din țară.

„Am aflat că a angajat un taxi pentru a-l duce în provincia Sa Kaeo. Probabil că încerca să treacă granița în Cambodgia”, a spus Pongpun Phonharn, unul dintre polițiștii implicați în anchetă.

Polițiștii l-au găsit pe șoferul de taxi care a tras semnalul de alarmă, Surachai Sabaibang.

„L-am luat pe pasagerul suspect, care mi-a spus prin Google Translate că vrea să joace la un cazinou. Pentru că nu a găsit un loc potrivit pentru a juca, mi-a cerut prin aplicație să ajut la dezmembrarea cadavrului iubitei sale pentru 1.500 de baht (aproximativ 44 de dolari),” a povestit el.

Lagoda-Filippow a fost arestat între timp.

„Suspectul era foarte calm când a fost arestat. Era 4 dimineața când a fost prins”, a spus Pongpun Phonharn.

„A băut cafea în celula lui și a început să facă sport, ca și cum ar fi fost rutina lui normală de dimineață. Nu a spus nimic”, a adăugat polițistul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fermierii polonezi ridică blocada de la granița cu Ucraina: „În loc să blocăm, vom coopera şi mai strâns”

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Un rus a fost arestat după ce a înjunghiat doi ucraineni, în Germania

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Partenerii noștri