Live

Video Un român a murit pe frontul din Ucraina. Rudolf era din Arad și avea 27 de ani: „A fost ca diamantul, indestructibil. E un erou”

Data actualizării: Data publicării:
Rudolf era înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească. FOTO: Captură video Digi24

Un român a murit pe frontul din Ucraina. Era înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească.

Rudolf Wittman, născut și crescut în Arad, a plecat în urmă cu un an pe frontul din Ucraina. Acolo și-a găsit însă sfârșitul, la doar 27 de ani, în timp ce lupta pentru dreptate și libertatea altora. Acolo și-a găsit și dragostea: pe Ivanna, o ucraineancă. Tânăra a postat un mesaj emoționant pe rețele sociale, la scurt timp după moartea lui.

„Ți-ai dat viața pentru Ucraina, pentru un război care nu trebuia să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea un viitor”, sunt cuvintele tinerei căreia românul i-a promis că îi va dedica viața, la finalul războiului.

Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani în cele mai grele condiții, alături de Legiunea Străină

Înainte să ajungă pe frontul din Ucraina, Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani în cele mai grele condiții, alături de Legiunea Străină. Cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de laudă despre el.

Renata Zambori, prietenă: „Își dorea să facă dreptate, să faca un bine în lumea asta. După ce și-a terminat contractul în Legiune, a fost așa întâmplător că atunci a început războiul în Ucraina. Pentru că el avea deja experiență, s-a dus să ajute oameni simpli, copii, bătrâni.”

Marcus Jivan, unul dintre prietenii apropiați, este și cel care l-a condus până la granița cu Ucraina, în momentul în care Rudolf a decis că vrea să ia parte la război.

Marcus Jivan, prieten: „Pentru mine e un erou, sunt foarte mândru de el. L-am apreciat tot timpul. O persoană foarte calculată, calmă, o inimă de aur. Ar fi dat tot pentru tine, nu ar fi contat. A fost foarte perseverent, foarte dedicat. În mai putin de un an a învățat ucraineana, deci un spirit extraordinar. Nu aș fi putut face ce a făcut. O ambiție de fier e puțin, și fierul se îndoaie. El a fost efectiv ca diamantul, indestructibil.”

Potrivit oficialilor de la Kremlin, de la începutul războiului, peste 1.500 de mercenari români ar fi luptat de partea Ucrainei.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

România livrează Ucrainei curent electric, după ce bombardamentele ruse au afectat sistemul energetic ucrainean

Ucrainenii anunță că au „stopat” avansul rușilor din Harkov. ISW: Rușilor le lipsește capacitatea de manevră pentru a încercui Harkovul

Partenerii noștri