Video Un român a murit pe frontul din Ucraina. Rudolf era din Arad și avea 27 de ani: „A fost ca diamantul, indestructibil. E un erou”

Data actualizării: Data publicării:
roman ucis pe frontul din ucraina
Rudolf era înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească. FOTO: Captură video Digi24

Un român a murit pe frontul din Ucraina. Era înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească.

Rudolf Wittman, născut și crescut în Arad, a plecat în urmă cu un an pe frontul din Ucraina. Acolo și-a găsit însă sfârșitul, la doar 27 de ani, în timp ce lupta pentru dreptate și libertatea altora. Acolo și-a găsit și dragostea: pe Ivanna, o ucraineancă. Tânăra a postat un mesaj emoționant pe rețele sociale, la scurt timp după moartea lui.

„Ți-ai dat viața pentru Ucraina, pentru un război care nu trebuia să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea un viitor”, sunt cuvintele tinerei căreia românul i-a promis că îi va dedica viața, la finalul războiului.

Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani în cele mai grele condiții, alături de Legiunea Străină

Înainte să ajungă pe frontul din Ucraina, Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani în cele mai grele condiții, alături de Legiunea Străină. Cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de laudă despre el.

Renata Zambori, prietenă: „Își dorea să facă dreptate, să faca un bine în lumea asta. După ce și-a terminat contractul în Legiune, a fost așa întâmplător că atunci a început războiul în Ucraina. Pentru că el avea deja experiență, s-a dus să ajute oameni simpli, copii, bătrâni.”

Marcus Jivan, unul dintre prietenii apropiați, este și cel care l-a condus până la granița cu Ucraina, în momentul în care Rudolf a decis că vrea să ia parte la război.

Marcus Jivan, prieten: „Pentru mine e un erou, sunt foarte mândru de el. L-am apreciat tot timpul. O persoană foarte calculată, calmă, o inimă de aur. Ar fi dat tot pentru tine, nu ar fi contat. A fost foarte perseverent, foarte dedicat. În mai putin de un an a învățat ucraineana, deci un spirit extraordinar. Nu aș fi putut face ce a făcut. O ambiție de fier e puțin, și fierul se îndoaie. El a fost efectiv ca diamantul, indestructibil.”

Potrivit oficialilor de la Kremlin, de la începutul războiului, peste 1.500 de mercenari români ar fi luptat de partea Ucrainei.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri