Live

Ungaria recrutează „vânători de frontieră” pentru a stopa migrația ilegală. Granița cu România, printre cele vizate

Data publicării:
Foto: Gulliver/Getty Images

Poliţia ungară a început să recruteze patrule de „vânătoare de frontieră” pentru a le desfăşura la graniţe împotriva imigraţiei ilegale, au anunțat vineri responsabili ai poliţiei.

„Vânătorii de frontieră” vor reprezenta o unitate independentă în cadrul poliţiei şi vor dispune de 14 companii staţionate în judeţul Bacs-Kiskun, alte şase în Csongrad-Csanad şi câte una în Bekes, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg (la graniţele Ungariei cu Serbia, România şi Ucraina), a precizat comandantul adjunct al poliţiei naţionale, Csaba Tarcsa, potrivit agenției MTI, preluată de Agerpres.

Prima campanie de acest fel are ca obiectiv recrutarea a 2.200 de bărbaţi pentru o perioadă de trei ani, au mai menţionat responsabilii poliţiei.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a subliniat joi, după o întâlnire la Viena cu omologul său austriac Alexander Schallenberg, că graniţa sudică a Ungariei este „practic sub asediu din cauza imigraţiei ilegale”.

Miercuri, la reuniunea de la Budapesta a şefilor diplomaţiilor din C5 - Austria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia şi Ungaria -, el a atenţionat că noi valuri de migraţie declanşate de foamete ar putea crea o presiune fără precedent asupra Europei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai puternic rival al lui Viktor Orban scoate mii de unguri în stradă împotriva prim-ministrului ungar

Avertismentul dur al Ungariei după declarațiile lui Macron despre Ucraina: „Ar declanșa Al Treilea Război Mondial”

Medicul român care și-a ucis amanta în Ungaria va fi adus în România. Dan Stamatiu este condamnat la închisoare pe viață

Presa din Ungaria: „E oficial, românii trăiesc mai bine decât maghiarii”

Partenerii noștri