Live

Vicepreședintele CE: Marea Britanie a părăsit UE, deci trebuie să-și gestioneze singură granițele și problemele legate de migranți

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Angliei îi revine responsabilitatea de a rezolva problemele legate de afluxul de migranţi, de când s-a retras din UE, susține vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas. "Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, în consecinţă trebuie în prezent să decidă cum să organizeze gestionarea controlului frontierelor sale, a transmis Schinas, sâmbătă, în faţa presei, pe insula elenă Kos.

"Dacă îmi amintesc bine, sloganul principal al campaniei referendumului (cu privire la Brexit) era ''Luăm înapoi controlul'',  a adăugat Schinas, care coordonează un nou pact referitor la migraţie şi azil, relatează AFP. 

"De când Regatul Unit a luat înapoi controlul, le revine britanicilor sarcina să găsească măsurile necesare pentru a face operaţional acest control", a subliniat reprezentantul Comisiei.

Criza migranţilor a cunoscut o escaladare dramatică după naufragiul unei ambarcaţiuni, miercuri, în Canalul Mânecii, care a provocat moartea a 27 de persoane.

Tensiunile între Paris şi Londra s-au amplificat şi mai mult după o scrisoare a premierului britanic Boris Johnson postată pe Twitter, prin care Franţei i se cere să preia migranţii care ajung în Regatul Unit, mai scrie sursa citată de Agerpres. Publicarea acestei scrisori a ofensat autoritățile de la Paris.

"Sunt surprins de metode atunci când ele nu sunt serioase", a declarat la Roma, într-o conferinţă de presă, preşedintele Emmanuel Macron, întrebat despre scrisoarea lui Boris Johnson.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a anulat invitaţia pentru omologul său britanic Priti Patel la o reuniune ce va avea loc duminică la Calais (nordul Franţei), pe tema crizei migranţilor, cu reprezentanţi din Belgia, Germania, Ţările de Jos şi ai executivului UE.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nehammer anunță teste ADN și "controale stricte". Noile măsuri luate de Austria contra migranților

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Partenerii noștri