Live

VIDEO Deepfake cu Bruce Willis în Rusia. Actorul ar fi primit până la 2 milioane de dolari

Data publicării:
Bruce Willis a fost de acord ca figura lui să fie reprodusă digital și pusă peste fața unui actor real. Foto: Profimedia

Bruce Willis a făcut o reclamă pentru o companie de telefonie din Rusia - doar că actorul american nu a apărut nicio secundă în fața vreunei camere și nici nu a rostit vreo replică. A fost vorba despre un deepfake autorizat.

Bruce Willis a fost de acord ca figura lui să fie reprodusă digital și pusă peste fața unui actor real. Pentru asta, actorul ar fi primit între unu și două milioane de dolari, a estimat un cotidian din Rusia.

Clona digitală a fost făcută în circa două săptămâni de un sistem de inteligență artificială care a analizat fotografii și înregistrări cu Bruce Willis. Sunt încă limite mari - programul merge doar pentru prim-plan și anumite unghiuri. Dar compania din Rusia care a creat acest algoritm crede că acesta este viitorul cinematografiei, chiar dacă nu viitorul imediat.

Maria Chmir, antreprenor: Fața, în general, este cea care provoacă încredere sau neîncredere în cineva. Joacă un rol important pentru un om. Dar când sunt manipulări ale acestui element important pentru comunicare, apar dificultăți. Cred că aceste dificultăți sunt justificate, iar publicul are nevoie de timp să se obișnuiască.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia și Belarus anunță că vor exersa în comun folosirea armelor nucleare tactice

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Republica Moldova nu va împiedica livrările de gaze ruseşti către Transnistria: „Nu vrem ca lucrurile să explodeze”

Încă un american a fost arestat în Rusia. A fost acuzat că a băut și apoi a ieșit afară dezbrăcat

Partenerii noștri