Live

VIDEO. Momentul viral când o jurnalistă își arată plictiseala într-o conferință de presă în China

Data actualizării: Data publicării:

Felul în care o jurnalistă chineză își dă ochii peste cap în timpul unei conferințe de presă, în semn de dezaprobare a comentariului unei colege de breaslă, a devenit viral pe rețelele de socializare din China.

Zhang Huijun, o jurnalistă a unei publicații din SUA, i-a adresat o întrebare într-o conferință de presă, marți, unui oficial chinez în legătură cu proiectul ambițios al Beijingului, Belt and Road, de relansare a vechilor rute economice ale Drumului Mătăsii, scrie The Guardian.

Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o simplă întrebare s-a transformat curând într-un monolog interminabil, spre dezacordul - și mai cu seamă plictisul profund - colegei sale de breaslă, care se afla pe scaunul de lângă, Liang Xiangyi, prezentă la eveniment din partea unui ziar de economie.

Liang nu și-a putut controla mimica, afișând pe chip o expresie cât se poate de explicită la auzul comentariului interminabil al lui Zhang: și-a dat ochii peste cap într-un veritabil manifest al simbolisticii acestui gest.

Mai târziu, Liang Xiangyi și-a motivat reacția pe o rețea de socialziare: „Femeia de lângă mine era stupidă”.

Momentul a fost suprins de camerele video. Peste câteva ore numele lui Xiangyi a devenit cel mai căutat cuvânt cheie pe internet în China, iar mai mulți utilizatori au reconstituit deja celebra reacție a jurnalistei.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

FOTO Momentul în care Paza de Coastă chineză atacă nave filipineze. „Erau atât de aproape încât le vedeam fețele”

Numărul morților după prăbușirea unei autostrăzi în China a crescut la 48

"China a învățat o lecție din războiul din Ucraina". Beijingul face o mișcare care crește temerile că pregătește invazia în Taiwan

Partenerii noștri