Live

Zeci de palestinieni uciși în atacuri israeliene în timp ce așteptau ajutoare, acuză Ministerul Sănătății din Gaza. IDF neagă

Data actualizării: Data publicării:
Zeci de palestinieni au fost uciși în atacuri israeliene, în timp ce așteptau ajutoare, susține Ministerul Sănătății din Gaza. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile controlate de Hamas din Fâșia Gaza acuză forțele israeliene că au ucis zeci de palestinieni care așteptau ajutoare, ieri, în două atacuri separate. Armata israeliană a negat acuzațiile și susțin că sunt informații false.  

Primul incident a fost un atac aerian asupra unui centru de distribuire a ajutoarelor din centrul teritoriului.

Al doilea ar fi avut loc într-un sens giratoriu, unde soldații sunt acuzați că au deschis focul asupra mulțimii înfometate care aștepta pachetele cu mâncare. Ministerul Sănătăţii al Hamas a raportat vineri dimineaţă că 20 de persoane au fost ucise şi peste o sută rănite în "tiruri israeliene" în direcţia unei mulţimi care aştepta ajutor umanitar în nordul Fâşiei Gaza. "Forţele de ocupaţie israeliene au luat ca ţintă o adunare de cetăţeni aşteptând ajutor umanitar (la un sens giratoriu din Gaza City). Bilanţul victimelor transportate la spitalul al-Shifa a fost revizuit în creştere la 20 de morţi şi 155 de răniţi, a declarat ministerul care a raportat anterior 14 decese.

La faţa locului, la spital, un colaborator al AFP a văzut numeroase ambulanţe care transportau corpuri şi persoane cu răni împuşcate.

Armata israeliană a negat acuzațiile și susțin că sunt informații false. "Informaţiile de presă potrivit cărora forţele israeliene au atacat zeci de locuitori din Gaza la un punct de distribuire a ajutoarelor sunt eronate", a indicat armata israeliană într-un scurt comunicat, precizând că "analizează în mod serios incidentul", dar fără a detalia până în prezent versiunea sa asupra faptelor, scrie Agerpres.

Nu sunt primele incidente mortale din timpul distribuirii ajutoarelor. Acum două săptămâni peste o sută de oameni au fost uciși în timpul unei livrări care s-a transformat într-un haos total.

Cea mai mare parte a populației de 2,3 milioane a Fâșiei Gaza a fost strămutată de conflict. 

Potrivit ONU, un sfert dintre ei sunt în pragul foametei.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul a semnat cu România un acord de furnizare a grâului în situații de urgență

SUA avertizează din nou Israelul: O ofensivă la Rafah nu ar elimina Hamas, doar ar provoca haos

Egiptul sprijină plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la Curtea Internațională de Justiție pentru genocid

David Cameron nu este de acord cu oprirea livrărilor de arme către Israel: Acest lucru ar întări Hamas

Partenerii noștri