Zeci de palestinieni uciși în atacuri israeliene în timp ce așteptau ajutoare, acuză Ministerul Sănătății din Gaza. IDF neagă

Data actualizării: Data publicării:
om care plange in gaza
Zeci de palestinieni au fost uciși în atacuri israeliene, în timp ce așteptau ajutoare, susține Ministerul Sănătății din Gaza. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile controlate de Hamas din Fâșia Gaza acuză forțele israeliene că au ucis zeci de palestinieni care așteptau ajutoare, ieri, în două atacuri separate. Armata israeliană a negat acuzațiile și susțin că sunt informații false.  

Primul incident a fost un atac aerian asupra unui centru de distribuire a ajutoarelor din centrul teritoriului.

Al doilea ar fi avut loc într-un sens giratoriu, unde soldații sunt acuzați că au deschis focul asupra mulțimii înfometate care aștepta pachetele cu mâncare. Ministerul Sănătăţii al Hamas a raportat vineri dimineaţă că 20 de persoane au fost ucise şi peste o sută rănite în "tiruri israeliene" în direcţia unei mulţimi care aştepta ajutor umanitar în nordul Fâşiei Gaza. "Forţele de ocupaţie israeliene au luat ca ţintă o adunare de cetăţeni aşteptând ajutor umanitar (la un sens giratoriu din Gaza City). Bilanţul victimelor transportate la spitalul al-Shifa a fost revizuit în creştere la 20 de morţi şi 155 de răniţi, a declarat ministerul care a raportat anterior 14 decese.

La faţa locului, la spital, un colaborator al AFP a văzut numeroase ambulanţe care transportau corpuri şi persoane cu răni împuşcate.

Armata israeliană a negat acuzațiile și susțin că sunt informații false. "Informaţiile de presă potrivit cărora forţele israeliene au atacat zeci de locuitori din Gaza la un punct de distribuire a ajutoarelor sunt eronate", a indicat armata israeliană într-un scurt comunicat, precizând că "analizează în mod serios incidentul", dar fără a detalia până în prezent versiunea sa asupra faptelor, scrie Agerpres.

Nu sunt primele incidente mortale din timpul distribuirii ajutoarelor. Acum două săptămâni peste o sută de oameni au fost uciși în timpul unei livrări care s-a transformat într-un haos total.

Cea mai mare parte a populației de 2,3 milioane a Fâșiei Gaza a fost strămutată de conflict. 

Potrivit ONU, un sfert dintre ei sunt în pragul foametei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri