Live

Video Zelenski a apărut la Paris sub forma unei holograme și a comparat forțele ruse cu personajele negative din „Războiul Stelelor”

Data publicării:
Volodimir Zelenski a apărut ca o hologramă 3D la conferința franceză de tehnologie Vivatech. Foto: Clothilde Goujard/twitter

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut joi, la o conferință despre tehnologie de la Paris, sub forma unei holograme, făcând referire la „Războiul Stelelor” și al Doilea Război Mondial, scrie The Guardian.

Liderul de la Kiev a spus în fața unei mulțimi de sute de oameni la târgul comercial VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o șansă unică de a reconstrui țara ca o democrație complet digitală.

Volodimir Zelenski a cerut ajutor cu privire la condițiile de împrumut-închiriere, un aranjament în care ajutorul este oferit fără plată, dar cu înțelegerea că hardware-ul va fi returnat.

„Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect al „Războiului Stelelor” pe care îl punem în practică”, a transmis șeful statului ucrainean. 

De asemenea, Volodimir Zelenski a subliniat și că „vom învinge și imperiul”, comparând forțele ruse cu personajele negative din franciza „Războiul Stelelor”.

Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferință în Elveția, în următoarele săptămâni.

„Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a utiliza cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, a spus președintele Ucrainei. „Este un experiment și o revoluție digitală și modernizarea sistemului actual în același timp”, a mai adăugat acesta.

„Nu mai este science-fiction că inteligența artificială (AI) este acum la fel de inteligentă ca oamenii. Aceste posibilități tehnologice pot schimba vieți. Ele pot simplifica relația dintre guvern și oameni: fără birocrație și fără corupție”, a mai spus Zelenski.

Totodată, Președintele ucrainean s-a adresat și Forumului Fondatorilor din Marea Britanie tot prin hologramă. Liderul de la Kiev i-a îndemnat pe antreprenorii din domeniul tehnologiei din Marea Britanie să ajute la reconstruirea Ucrainei.

Ucraina a fost lăudată pentru modul în care folosește tehnologia în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunitățile cripto pentru a strânge fonduri și chiar făcând apel cu succes la Elon Musk să furnizeze infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.

Citește și: Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția vulgară a Zaharovei la amenințarea lui Macron că ar trimite trupe în Ucraina

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

Partenerii noștri