Live

Zelenski: Întregul proiect european, acesta este obiectivul Rusiei. Puneţi presiune maximă pentru a restabili pacea şi securitatea

Data publicării:
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat în mesajul său zilnic că ţinta Rusiei este ''întregul proiect european'', subliniind totodată că sarcina coaliţiei anti-război este de a pune capăt acum acestui război.

''Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse'', a declarat Zelenski în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram şi relatat de agenţia Unian. De asemenea, el a precizat că sarcina coaliţiei anti-război este "foarte clară": să pună capăt războiului iniţiat de Rusia.

''Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est", a adăugat Zelenski, citat de Agerpres. Tocmai din acest motiv, a subliniat preşedintele ucrainean, susţinerea dorinţei de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morală a tuturor statelor democratice, a tuturor forţelor din Europa.

''Este de fapt o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor'', a spus el.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Dilema lui Putin: unde să își concentreze viitoarea ofensivă în Ucraina. ISW: „Comandamentul rus are de făcut o alegere”

Zelenski: Ucraina va deveni membră NATO doar după ce câștigă războiul

Partenerii noștri