Live

Guvernul a actualizat lista țărilor din zona galbenă pentru care este obligatorie carantina

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, la propunerea CNSU. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemnea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Lista a fost alcătuită la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și ia în calcul datele publicate de ECDC joi 8 aprilie. De pe listă

Prevederile despre carantină și excepțiile de la carantină sunt prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 9 din 2.02.2021.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cel mai bine plătit model din lume s-a întâlnit cu Lewis Hamilton și a regretat imediat ce a urmat: ”Mi-e frică. O să plâng”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copiii născuți în pandemie au un „scut de protecție” împotriva unor boli. Oamenii de știință au descoperit care este motivul

Coreea de Sud le plătește tinerilor 500 de dolari ca să iasă din casă

O femeie a stat 500 de zile într-o peșteră, la 70 de metri sub pământ, fără să vorbească cu nimeni. „Nu mai știu nimic despre lume”

STUDIU Ce este „hikikomori”, tulburarea de comportament care afectează peste 1,5 milioane de japonezi

Partenerii noștri