Live

Mașini blocate pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață în Dâmbovița. Zeci de turiști au fost ajutați de jandarmi

Data publicării:

Mai multe maşini au rămas blocate, duminică, pe drumuri din zona montană a judeţului Dâmboviţa acoperite cu gheaţă şi zăpadă. Aproximativ o sută de turişti au avut nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani de la posturile Peştera şi Zănoaga.

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga au acţionat pentru a ajuta mai mulţi turişti care s-au aventurat în Munţii Bucegi şi au rămas blocaţi cu autoturismele pe partea carosabilă, scrie Agerpres. 

Intervenţiile au avut loc cu preponderenţă pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu - Orzea şi la intersecţia cu DJ 714 Orzea - Zănoaga, partea carosabilă fiind acoperită cu gheaţă şi zăpadă.

„Cei aproximativ 100 de turişti din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Prahova, Braşov, Dâmboviţa şi Argeş au fost sprijiniţi de jandarmii montani şi poliţişti pentru a debloca autoturismele şi să se deplaseze spre casă, în condiţii de siguranţă. Acţiunea s-a încheiat, fără probleme, după aproximativ 3 ore”, arată sursa citată.

În context, IJJ recomandă turiştilor care se deplasează la munte să se informeze asupra itinerariului, a gradului de dificultate al acestuia şi asupra condiţiilor meteorologice locale, să aibă autoturismele echipate corespunzător, să abordeze doar drumurile deschise circulaţiei, traseele marcate, să urmărească marcajele de pe traseu şi să nu se abată de la ele, să ceară ajutorul jandarmilor montani şi salvamontiştilor şi să respecte indicaţiile acestora.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O elevă de 17 ani din Dâmbovița ar fi fost agresată sexual în liceu, de patru adolescenți. Făptașii, arestați preventiv

Cetățeanul turc acuzat că a ucis o femeie și i-a aruncat trupul lângă A1 și-a recunoscut fapta. Ce le-a spus polițiștilor

"Mica Olandă" de lângă București. Peste un milion de lalele pot fi admirate încă o lună de zile

Cei trei atacatori de la Padina rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile

Partenerii noștri