Live

Galerie Foto "Să le fie rușine!". Ce a rămas în urma turiștilor și a comercianților după bâlciul de Sf. Maria din pădurea Tismana

Data publicării:
Tone de gunoaie au rămas în urma turiștilor care au participat la bâlciul de Sf. Maria din pădurea de la Tismana. Sursa colaj foto: Pandurul

La o zi după bâlciul organizat de Sfânta Maria în pădurea de la Tismana, județul Gorj, peisajul este dezolant. Tone de gunoaie au rămas în urma turiștilor și a comercianților care au trecut pe-acolo în cele 4 zile de weekend prelungit. "Rușine celor care au lăsat asa ceva în urmă", spune primarul, citat de jurnaliștii de la Pandurul.

Gunoaie oriunde privești cu ochii - sticle, ambalaje, haine vechi. Este peisajul dezolant care a rămas în urma bâlciului organizat în weekend la Tismana.

"Așa e mereu... Vai de noi! Asta e educația! Strângem, cred, vreo trei zile la gunoaiele astea", a declarat un localnic, în timp ce aduna resturile de pe jos.

"În două ore am umplut o remorcă. Așa e mereu, noi strângem (...) Păcat că în așa peisaj, lângă pădure, să lase așa gunoaie...", a spus un alt localnic.

Alții au profitat de hainele vechi abandonate pe câmp de comercianții grăbiți să plece spre case. "Ieri erau cu bani, azi sunt gratis. Am găsit o geacă și niște pantaloni!", s-a lăudat un bărbat pentru sursa citată.

Aproximativ 15.000 de oameni din toată țara au trecut pe la bâlciul de la Tismana, estimează autoritățile locale.

"Uitați-vă ce au lăsat în urmă. Sunt mâhnit cu așa peisaj. (...) Cred că sunt peste 20 de tone de gunoaie aici. Nu e bine să lăsăm așa ceva în urmă. Și comercianți, și clienți. Nu e posibil să lași chiar tot gunoiul aici și să nu strângi nimic!", a declarat dezamăgit Petre Remetea, primarul din Tismana, pentru sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Presa din Grecia a reacționat rapid, după ce Mircea Lucescu a fost "închis într-o cușcă de sticlă" la Salonic

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

BBC: Bărbatul care a câștigat lupta cu industria cărbunelui și a salvat o pădure uriașă de la distrugere

20.000 de persoane au rămas fără apă din cauza unei avarii la o conductă principală din Târgu Jiu, veche de 65 ani

„N-am mai văzut așa ceva”. Nouă căsuțe au fost construite cu susul în jos într-un sat din România. Cum arată în interior

Băieţelul care a fost vândut de familie şi dus în Germania a ajuns în România și plasat alături de sora sa la o asistentă maternală

Partenerii noștri