Galerie Foto "Să le fie rușine!". Ce a rămas în urma turiștilor și a comercianților după bâlciul de Sf. Maria din pădurea Tismana

Data publicării:
colaj gunoaie pandurul
Tone de gunoaie au rămas în urma turiștilor care au participat la bâlciul de Sf. Maria din pădurea de la Tismana. Sursa colaj foto: Pandurul

La o zi după bâlciul organizat de Sfânta Maria în pădurea de la Tismana, județul Gorj, peisajul este dezolant. Tone de gunoaie au rămas în urma turiștilor și a comercianților care au trecut pe-acolo în cele 4 zile de weekend prelungit. "Rușine celor care au lăsat asa ceva în urmă", spune primarul, citat de jurnaliștii de la Pandurul.

Gunoaie oriunde privești cu ochii - sticle, ambalaje, haine vechi. Este peisajul dezolant care a rămas în urma bâlciului organizat în weekend la Tismana.

"Așa e mereu... Vai de noi! Asta e educația! Strângem, cred, vreo trei zile la gunoaiele astea", a declarat un localnic, în timp ce aduna resturile de pe jos.

"În două ore am umplut o remorcă. Așa e mereu, noi strângem (...) Păcat că în așa peisaj, lângă pădure, să lase așa gunoaie...", a spus un alt localnic.

Alții au profitat de hainele vechi abandonate pe câmp de comercianții grăbiți să plece spre case. "Ieri erau cu bani, azi sunt gratis. Am găsit o geacă și niște pantaloni!", s-a lăudat un bărbat pentru sursa citată.

Aproximativ 15.000 de oameni din toată țara au trecut pe la bâlciul de la Tismana, estimează autoritățile locale.

"Uitați-vă ce au lăsat în urmă. Sunt mâhnit cu așa peisaj. (...) Cred că sunt peste 20 de tone de gunoaie aici. Nu e bine să lăsăm așa ceva în urmă. Și comercianți, și clienți. Nu e posibil să lași chiar tot gunoiul aici și să nu strângi nimic!", a declarat dezamăgit Petre Remetea, primarul din Tismana, pentru sursa citată.

Cum arată pădurea de la Tismana după bâlciul de Sf. Maria. Sursa foto: Pandurul
Cum arată pădurea de la Tismana după bâlciul de Sf. Maria. Sursa foto: Pandurul

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri