Live

Video Aeronava eficientă energetic a viitorului, Flying-V, a zburat pentru prima dată

Data publicării:
FOTO: KLM - simpleflying.com

Aeronava eficientă energetic a viitorului, Flying-V, a zburat pentru prima dată. Designul aeronavei integrează cabina pasagerilor, cala de marfă și rezervoarele de combustibil în aripi, creând o formă spectaculoasă în V.

Modelul la scară redusă al Flying-V - aeronava eficientă energetic a viitorului - a zburat pentru prima dată, scrie Mediafax.

În urmă cu un an și jumătate, KLM și TU Delft au anunțat că vor proiecta Flying-V, un concept de zbor inovator, iar după teste extinse în tunele aerodinamice și la sol modelul a fost finalizat. Reprezentanții companiei KLM Royal Dutch Airlines anunță că primul zbor de test a fost un real succes.

Luna trecută, o echipă de cercetători, ingineri și un pilot de dronă de la TU Delft au călătorit la o bază aeriană din Germania pentru a efectua primul zbor de încercare.

Flying-V cuprinde o abordare cu totul diferită a designului aeronavelor, pentru susținerea unui zbor sustenabil pe distanțe lungi în viitor. Designul aeronavei integrează cabina pasagerilor, cala de marfă și rezervoarele de combustibil în aripi, creând o formă spectaculoasă în V. Conform calculelor, forma aerodinamică îmbunătățită și greutatea redusă a aeronavei vor reduce consumul de combustibil cu 20% în comparație cu cea mai avansată aeronavă de astăzi.

KLM a prezentat macheta aeronavei pentru prima dată în timpul aniversării de 100- de ani a companiei, în octombrie 2019. Mai mulți parteneri sunt acum implicați în proiect, inclusiv producătorul Airbus.

Redactare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Centralele de apartament vor fi interzise. Ce prevăd noile reguli care se aplică în toată Uniunea Europeană

200 de oameni au zburat peste 6 ore cu avionul și la aterizare s-au trezit tot acasă, din cauza unor toalete defecte

Zborurile directe între Rusia și Georgia se reiau după patru ani, iar asta creează noi tensiuni: "O altă provocare rusă!"

Comisia Europeană a cerut Croaţiei, României şi Ungariei rapoarte privind energia din surse regenerabile şi eficienţa energetică

Partenerii noștri