Live

Cazul bizar al Pacientului M: A fost împușcat în cap și când s-a trezit a început să vadă lumea invers

Data actualizării: Data publicării:
Cazul bizar al Pacientului M: A fost împușcat în cap și când s-a trezit a început să vadă lumea invers. FOTO: Shutterstock

Un nou studiu readuce în atenția publicului unul dintre cele mai ciudate cazuri din istorie, Pacientul M, care a fost împușcat în cap în anul 1938, în timpul Războului Civil Spaniol, și s-a trezit văzând lumea invers, transmite Science Alert.

În urma incidentului, bărbatul, denumit Pacientul M, a început să vadă lumea invers. Mai mult, bărbatul putea să vadă lumea cu susul în jos și chiar să citească invers, fără să fie capabil să vadă o diferență între diferitele tipuri de scris.

Cazul Pacientului M a fost cercetat aproape 50 de ani de către Justo Gonzalo, un cercetător în neuroștiințe, iar analiza sa a dus la o schimbare semnificativă în modul în care vedem creierul - nu este nici pe departe singura dată când o accidentare ciudată i-a ajutat pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine creierul.

Creierul nu este o colecție de secțiuni diferite, ci, de fapt, funcțiile sale sunt distribuite în mod variat pe cuprinsul întregului organ, a explicat Gonzalo, în 1940, idee care nu se potrivea cu cele oficiale din acea perioadă.

Studiind pacientul M și alte persoane cu leziuni cerebrale, Gonzalo a propus că efectele leziunilor cerebrale depind de mărimea și poziția leziunilor. El a arătat, de asemenea, că aceste leziuni nu distrug funcții specifice, ci afectează echilibrul unei varietăți de funcții, așa cum a fost cazul Pacientului M.

Acest caz a oferit mai multe informații despre cum funcționează creierul decât multe altele, care au existat de-a lungul timpului, fiind chiar și în prezent la baza studiilor clinice din domeniu.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stilul de viață sănătos poate „învinge” genele proaste. Cum putem trăi mai mult cu cinci ani (studiu)

Doi cercetători au plecat în căutarea unui șarpe, în Thailanda, dar au descoperit o specie cu totul nouă, cu dinții „ca niște lame”

„Una dintre cele mai mari enigme”: Arheologi amatori au descoperit un obiect roman misterios „complet unic”

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pământ a fost recreat de oamenii de știință

Partenerii noștri