Cazul bizar al Pacientului M: A fost împușcat în cap și când s-a trezit a început să vadă lumea invers

Data actualizării: Data publicării:
creier radiografie
Cazul bizar al Pacientului M: A fost împușcat în cap și când s-a trezit a început să vadă lumea invers. FOTO: Shutterstock

Un nou studiu readuce în atenția publicului unul dintre cele mai ciudate cazuri din istorie, Pacientul M, care a fost împușcat în cap în anul 1938, în timpul Războului Civil Spaniol, și s-a trezit văzând lumea invers, transmite Science Alert.

În urma incidentului, bărbatul, denumit Pacientul M, a început să vadă lumea invers. Mai mult, bărbatul putea să vadă lumea cu susul în jos și chiar să citească invers, fără să fie capabil să vadă o diferență între diferitele tipuri de scris.

Cazul Pacientului M a fost cercetat aproape 50 de ani de către Justo Gonzalo, un cercetător în neuroștiințe, iar analiza sa a dus la o schimbare semnificativă în modul în care vedem creierul - nu este nici pe departe singura dată când o accidentare ciudată i-a ajutat pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine creierul.

Creierul nu este o colecție de secțiuni diferite, ci, de fapt, funcțiile sale sunt distribuite în mod variat pe cuprinsul întregului organ, a explicat Gonzalo, în 1940, idee care nu se potrivea cu cele oficiale din acea perioadă.

Studiind pacientul M și alte persoane cu leziuni cerebrale, Gonzalo a propus că efectele leziunilor cerebrale depind de mărimea și poziția leziunilor. El a arătat, de asemenea, că aceste leziuni nu distrug funcții specifice, ci afectează echilibrul unei varietăți de funcții, așa cum a fost cazul Pacientului M.

Acest caz a oferit mai multe informații despre cum funcționează creierul decât multe altele, care au existat de-a lungul timpului, fiind chiar și în prezent la baza studiilor clinice din domeniu.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri