Live

Lamele și alpacalele ne-ar putea salva de COVID-19. Cum reacționează anticorpii acestor animale în contact cu coronavirusul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Lamele și alpacalele ar putea salva lumea. Pe cât de bizar sună, pe atât de adevărat poate fi, susţin cercetătorii belgieni, care au publicat rezultatele unui test. Ei au extras anticorpi produşi de o lamă în vârstă de 4 ani, numită Winter, şi i-au folosit în laborator contra coronavirusului. Astfel, aceştia au reusit să neutralizeze virusul cu ajutorul sistemului imunitar al respectivului animal, scrie New York Times, citat de Mediafax.

Anticorpii extraşi de la lama Winter, în vârstă de 4 ani, au neutralizat coronavirusul. Experimentul a fost făcut de cercetătorii din Belgia, care notează că au obţinut rezultate încurajatoare inclusiv la testele făcute pe HIV. Lamele şi alpacalele sunt animale din familia camelidelelor.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Cell, urmând să devină public în scurt timp. Potrivit New York Times, organismul uman poate produce un singur tip de anticorpi, pe când lamele produc două tipuri. Aceşti anticorpi sunt similari, dar unul dintre tipurile de anticorpi produşi de lame sunt de câteva ori mai mici.

„Anticorpii lamelor sunt usor de manipulat”, a spus şi dr. Xavier Saelens, specialist în virologie moleculară la Universitatea din Gent.

Daniel Wrapp, cercetător la Unviersitatea din Austin, Texas, a declarat că anticorpii produşi de rechini sunt de asemenea subiect de studiu, dar nu reprezintă un model atât de potrivit precum cei produşi de lame. Interesant este că, susţin cercetătorii, organismul lamelor reuşeşte să lupte eficient şi împotriva virusurilor SARS şi MERS.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri