Live

„GirlfriendGPT”: Un bărbat din New York a creat o clonă a iubitei sale, care se bazează pe inteligență artificială

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat din New York a creat o clonă a iubitei sale, care se bazează pe inteligență artificială. FOTO: Shutterstock

Un bărbat din New York a creat o clonă a iubitei sale, care se bazează pe inteligență artificială, folosind ChatGPT, transmite Business Insider.

Enias Cailliau este creatorul „GirlfriendGPT”. Prin combinarea inteligenței artificiale cu alte programe, inclusiv generatoare de imagini, Enias susține că a creat o clonă cu o personalitate similară cu cea a partenerei sale.

El a făcut chiar și un program unde și alții pot avea acces, pentru a-și crea o astfel de clonă.

Enias a explicat cum și-a clonat iubita, folosind tehnologia GPT.

Mai întâi a creat un program de inteligență artificială conversațională cu care să poată „vorbi”, apoi a generat o descriere a personalității prietenei sale.

După aceea, a folosit un instrument pentru a realiza o replică digitală a vocii iubitei sale, deși a declarat că „nu a fost mulțumit de rezultate”.

În cele din urmă, Enias a început să lucreze la un instrument de inteligență artificială „SelfieTool”, care poate genera imagini ale femeii, folosind tehnologia Stable Diffusion. Judecând după imaginile pe care le-a distribuit pe Twitter cu aceste „selfie-uri”, s-ar putea să mai aibă de lucrat la ele, deoarece unele sunt departe de realitate.

Cailliau a spus că și-a folosit prietena ca model pentru că o cunoaște foarte bine. În timp ce unii ar putea considera această idee bizară el a spus că iubita lui a fost 100% de acord cu proiectul și este fascinată de rezultat.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ceva mai urât nu există”! A vrut să ”strălucească” la Gala Met, dar ”s-a făcut de râs” + O vedetă, ”imposibil de recunoscut”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Miliardarul Warren Buffett, avertisment dur despre inteligența artificială: „Escrocheriile vor fi mai convingătoare ca niciodată”

SUA au testat un avion autonom, cu inteligență artificială. În unele scenarii, s-a descurcat mai bine decât avioanele cu piloți umani

„Pentru prima dată în istorie”, Ucraina va avea un purtător de cuvânt creat de AI. După chipul cui a fost creată Victoria Shi

Biden înființează un comitet privind utilizarea sigură a inteligenței artificiale. Cine va consilia guvernul SUA

Partenerii noștri