„GirlfriendGPT”: Un bărbat din New York a creat o clonă a iubitei sale, care se bazează pe inteligență artificială

Data actualizării: Data publicării:
inteligenta artificiala
Un bărbat din New York a creat o clonă a iubitei sale, care se bazează pe inteligență artificială. FOTO: Shutterstock

Un bărbat din New York a creat o clonă a iubitei sale, care se bazează pe inteligență artificială, folosind ChatGPT, transmite Business Insider.

Enias Cailliau este creatorul „GirlfriendGPT”. Prin combinarea inteligenței artificiale cu alte programe, inclusiv generatoare de imagini, Enias susține că a creat o clonă cu o personalitate similară cu cea a partenerei sale.

El a făcut chiar și un program unde și alții pot avea acces, pentru a-și crea o astfel de clonă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Enias a explicat cum și-a clonat iubita, folosind tehnologia GPT.

Mai întâi a creat un program de inteligență artificială conversațională cu care să poată „vorbi”, apoi a generat o descriere a personalității prietenei sale.

După aceea, a folosit un instrument pentru a realiza o replică digitală a vocii iubitei sale, deși a declarat că „nu a fost mulțumit de rezultate”.

În cele din urmă, Enias a început să lucreze la un instrument de inteligență artificială „SelfieTool”, care poate genera imagini ale femeii, folosind tehnologia Stable Diffusion. Judecând după imaginile pe care le-a distribuit pe Twitter cu aceste „selfie-uri”, s-ar putea să mai aibă de lucrat la ele, deoarece unele sunt departe de realitate.

Cailliau a spus că și-a folosit prietena ca model pentru că o cunoaște foarte bine. În timp ce unii ar putea considera această idee bizară el a spus că iubita lui a fost 100% de acord cu proiectul și este fascinată de rezultat.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri