Live

„Pasărea a fost eliberată”, a spus Musk după ce a cumpărat Twitter. Comisar european: „În Europa va zbura după regulile noastre”

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter. Foto: Profimedia

Un comisar euuropean îi dă replica lui Elon Musk, noul proprietar al Twitter, care a scris pe platforma socială că „pasărea a fost eliberată”. Thierry Breton, comisar pentru piața internă, a scris tot pe Twitter: „În Europa va zbura după regulile noastre”.

Simbolul Twitter este o pasăre, iar „tweet” se traduce prin „ciripit”.

Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter, după ce a finalizat achiziţionarea reţelei sociale pentru 44 de miliarde de dolari.

Vineri, el a anunţat că intenţionează să doteze platforma cu un „consiliu de moderare a conţinuturilor cu puncte de vedere foarte diverse”.

„Nicio decizie majoră privind conţinuturile sau reactivarea contului nu va avea loc fără intervenţia consiliului”, a precizat într-un mesaj postat pe Twitter miliardarul care s-a declarat un apărător ferm al libertăţii de expresie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Noul patron al Twitter a mai spus că intenţionează să reducă limitele ce restricţionează conţinuturile pe reţeaua socială, dar fără a o transforma pe aceasta într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

CE ameninţă că suspendă funcţia TikTok prin care utilizatorii sunt plătiți să petreacă mai mult timp pe aplicație

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri