Live

Programul secret prin care Facebook s-a folosit de adolescenți pentru a monitoriza activități pe telefon

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Facebook a plătit adolescenți pentru a le monitoriza activitățile pe telefon, dar și pentru a afla tot ce mișcă în curtea companiilor concurente.

O investigație TechCrunch a scos la iveală faptul că rețeaua de socializare a derulat, în ultimii 3 ani, un program secret prin care mai mulți adolescenți au fost plătiți cu până la 20 de dolari pe lună pentru a instala aplicația Facebook Research, atât pe iOS, cât și pe Android.

Această aplicație monitorizează activitatea utilizatorului pe telefon, inclusiv cea din browser-ul web, după care o trimite către serverele companiei. Adică rețeaua de socializare știa absolut tot ce fac utilizatorii pe telefoanele lor, de la mail-uri până la mesajele private și aplicațiile instalate.

Mai mult, datele colectate de Facebook i-au permis companiei să-și monitorizeze și competitorii. Dacă simțea că poziția îi este pusă în pericol, putea lua decizia să achiziționeze anumite companii.

Apple și-a dat seama de practicile companiei lui Mark Zuckerberg și a decis să elimine aplicația din magazinul său. Acum, după ce totul a ieșit la iveală, Facebook a anunțat că aplicația sa nu va mai funcționa pe sistemele de operare iOS, dar va continua să ruleze pe Android.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Utilizatorii site-urilor de știri din SUA sunt tot mai neimplicați pe rețelele sociale. Care este motivul

UE cere ca Facebook și TikTok să eticheteze postările deepfake generate cu AI, înainte de alegerile europarlamentare din iunie

Comisia Europeană deschide investigaţii împotriva Apple, Google şi Meta

Facebook și Instagram au picat în mai multe zone din lume. Utilizatorii nu se pot loga și nu primesc mesajele

Partenerii noștri