Live

Chimicalele din produsele de igienă, mai toxice decât emisiile auto

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Degeaba facem maşini mai puţin poluante, dacă nu avem grijă şi la chimicalele din detergenţi sau cosmetice. Pentru că acestea ar fi chiar mai toxice decât emisiile autoturismelor.

V-aţi întrebat vreodată unde ajung chimicalele din parfumuri, săpunuri sau produsele cosmetice pe care le folosim? Un studiu făcut la o universitate americană spune că 40 la sută dintre aceste substanţe ajung în aer şi contribuie astfel la un nivel mai mare de poluare.

Cele mai periculoase sunt produsele care conţin compuşi rafinaţi din petrol, cum sunt parfumurile, odorizantele de cameră, detergenţii de rufe sau soluţiile de curăţat podele.

Substanţele volatile pe care le conţin sunt mai periculoase în afara locuinţelor, pentru că suferă alte reacţii chimice la contact cu lumina Soarelui. Mai exact, ajută la formarea smogului şi dau naştere la aproape de două ori mai multe particule poluante decât maşinile.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oamenii de știință au reușit să producă „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede după ce a fost acoperită de praf saharian

Partenerii noștri