Live

FOTO VIDEO. Saci de peşti şi pescăruşi morţi, adunaţi de pe un lac de lângă Bucureşti

Data publicării:

Saci de peşti şi pescăruşi morţi au fost adunaţi de pe un lac aflat la 11 kilometri de Bucureşti. Vorbim de Vadul Moşului, o baltă între localităţile Vidra şi Berceni, a cărei apă e neagră tăciune. Autorităţile sanitare şi de mediu au luat probe de apă şi de sol, oamenii au fost avertizaţi să nu consume din fântâni, iar o anchetă este în derulare.

Pe malul apei e un miros de hoit. La stânga zace un pescăruş... mort. Apa... e neagră. Şi emană un miros înţepător. De-o parte şi de alta, lângă casele noi, curenţii plimbă peşti morţi. Sunt sute. Unii aruncaţi grămadă în canalul secat. Alţii, prin iarbă.

„Am adunat vreo zece saci. Ce a fost mai mare. Am luat şi de pe margine. I-am pus acolo, i-a luat cineva cu maşina. Şi pescăruşi, vreo zece au găsit pe mal, aici, morţi. Parcă a dat cineva cu otravă!”.

Alertate de primăria Vidra, autorităţile sanitar - veterinare, oficialii Apelor Române şi cei ai Gărzii de Mediu au strâns... saci întregi de peşti morţi şi pescăruşi. Au adunat probe de sol şi de apă din baltă, dar şi din fântânile din zonă.

Marian Tudor - primarul localităţii Vidra, judeţul Ilfov: „Înainte de această poluare apa avea o altă culoare. Acum are o culoare destul de închisă. N-aş putea să vă spun care sunt cauzele. Aşteptăm analizele. Ne-am speriat cu toţii, oamenii din jurul bălţilor, care au fântâni, am mers la fiecare-n parte şi le-am spus să nu consume apă din fântână, deocamdată, că nu ştim despre ce e vorba”.

Localnicii din Vidra dau vina pe administratorii gropii de gunoi aflată la mică distanţă de baltă. Oamenii deja au trimis reclamaţii către Ministerul Mediului şi Garda de Mediu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oamenii de știință au reușit să producă „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede după ce a fost acoperită de praf saharian

Partenerii noștri