Live

Video Studiu. Porcii au fost observaţi pentru prima dată utilizând unelte

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Mai multe exemplare de porci au fost observate pentru prima dată utilizând unelte, conform unui studiu realizat la o grădină zoologică din Franţa, relatează The Independent, citat de Agerpres.

Cercetătoarea Meredith Root-Bernstein a realizat descoperirea la „Jardin des Plantes” din Paris în timp ce studia o specie de porci pe cale de dispariţie.

Specialista a observat unul dintre exemplarele de porc Visayan (Sus cebifrons) - o specie periclitată - care a ridicat cu râtul un băţ şi l-a utilizat pentru a săpa o groapă.

Observaţiile ulterioare au confirmat că animalele îşi pregăteau astfel vizuinele pentru venirea pe lume a puilor, eveniment care are loc la fiecare şase luni.

 

 

Ulterior, cercetătorii au amplasat o spatulă de bucătărie în spaţiul porcilor pentru a observa reacţia lor. Şi aceasta a fost folosită de animale pe post de unealtă, în acelaşi scop, potrivit observaţiilor înregistrate.

Porcii sunt deseori menţionaţi printre cele mai inteligente animale, unele studii sugerând că nivelul lor de inteligenţă este similar cu cel al unui copil de trei ani.

Root-Bernstein a descoperit că nu au fost consemnate anterior cazuri de exemplare de suide - sălbatice sau domestice - care au utilizat unelte. „Ei au multe însuşiri asociate cu folosirea uneltelor, aşa că acest lucru este surprinzător”, a notat cercetătoarea în cea mai recentă ediţie a jurnalului Mammalian Biology.

Utilizarea uneltelor a fost observată la mai multe specii de vieţuitoare în afara omului, printre acestea numărându-se delfinii, elefanţii, maimuţele şi păsările.

Concluzia studiului „ne apropie de animale şi ne ajută să realizăm că totul este conectat”, a declarat Meredith Root-Bernstein pentru National Geographic.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alertă de pestă porcină în Olt. Peste 11 mii de animale au fost sacrificate la o fermă

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pământ a fost recreat de oamenii de știință

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Vulpea era cel mai bun prieten al omului în trecut. Descoperirea inedită făcută de oamenii de știință

Partenerii noștri