Live

Video VIDEO. A fost descoperit gândacul care poate merge cu susul în jos, pe sub apă

Data actualizării: Data publicării:
A fost descoperit gândacul care poate merge cu susul în jos, pe sub apă FOTO: captură video YouTube

În Australia a fost filmat un gândac care merge cu susul în jos, pe sub apă, comportamentul insectei de mici dimensiuni luându-i prin surprindere pe cercetători.

Micul gândac acvatic, cu o lungime de aproximativ 6-8 mm, a fost surprins plimbându-se în apă, dar aproape de suprafața ei, într-un lac din New South Wales.

John Gould, doctorand la Universitatea din Newcastle, a descoperit gândacul din întâmplare, în timp ce cerceta o specie de broască din Munții Watagan, relatează The Guardian.

Gould stătea ghemuit lângă un luciu de apă căutând mormoloci, când a observat ceea ce inițial părea a fi o insectă care înota. Gould și-a dat seama ulterior ce se întâmpla, de fapt, și a spus că gândacul mergea aproape de suprafața apei, ca și cum ar fi mers pe sticlă.

„Cred că am avut noroc”, a spus Gould. „Cel mai interesant lucru e că acest gândac este capabil să se odihnească pe partea inferioară a suprafeței apei, dar să și meargă acolo.

Specia nu a fost identificată exact, dar cercetătorii consideră că aparține familiei de gândaci Hydrophilidae, întâlnită în preajma apelor.

Gândacul observat de Gould părea să aibă un strat de aer de-a lungul abdomenului, oferindu-i flotabilitate și astfel stătea aproape de suprafața apei.

Cercetătorii au spus: „Suprafața apei pare să acționeze ca un suport pentru gândac”.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Miliarde de cicade vor invada pădurile și suburbiile din SUA în următoarele săptămâni

„Cicaghedon”. Oamenii sunt terorizați de cicade într-un stat din SUA. Speriați din cauza zgomotului, unii au sunat chiar și la poliție

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Partenerii noștri