Live

Zece zgomote stranii pe care știința încă nu le-a explicat pe deplin

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

La sfârșitul lunii aprilie, un zgomot straniu a fost auzit la Angers, în Franța, chiar două zile la rând, fără ca locuitorii să fie pe deplin lămuriți despre ce a fost vorba. Evenimentul a readus în actualitate discuțiile despre alte sunete ciudate care au fost auzite de-a lungul anilor și pentru care nu a fost găsită o explicație unanim acceptată.

Zgomotul de la Angers

Marți, 21 aprilie, în cursul serii, un zgomot a cărui proveninență nu a putut fi stabilită, venind dinspre cer, a fost auzit de sute de persoane care locuiesc la Angers, atât oraș, cât și în împrejurimi. Evenimentul a fost îndelung dezbătut pe rețelele sociale. A fost ca un zgomot de avion, au spus unii, alții l-au comparat cu cel al unui tren sau al unui trăsnet. Alții au spus că a semănat cu zgomotul unui cutremur. Un zgomot captivant și în același timp destul de înfricoșător. Pe cer nu s-a văzut nimic. A intrigat, de bună seamă, localnicii. 

Solicitată să dea lămuriri, prefectura din Maine-et-Loire a precizat, după verificări, că niciun avion, nici civil, nici militar, nu a survolat orașul și nici nu s-a desfășurat vreun exercițiu aerien. „Nu știm de unde vine. N-a fost constatat nimic anormal, nici la aeroport”, au comunicat autoritățile. Nici pe plan seismic nu s-a constatat nicio activitate, au comunicat oficialii din domeniu.

A doua seară, miercuri, zgomotul a reapărut, tot în regiunea Angers. „Este posibil ca avioane ale armatei aeriene să fi survolat recent regiunea, fie în cadrul unui antrenament, fie în cadrul misiunii Poliția cerului. Obiectivul este de a asigura suveranitatea națională în spațiul aerian francez și de a asigura apărarea teritoriului nostru de orice amenințare. Chiar dacă, în contextul măsurilor de izolare luate pe timp de pandemie, a fost nevoie de unele ajustări”, a comunicat de data aceasta armata franceză. Iată zgomotul: 

Un semnal ciudat captat în mare îngrijorează India

Radioamatorii au captat un semnal misterios, submarin, venind din Marea Omanului. Autoritățile indiene au intrat în alertă. Sunetul nu era emis pe frecvențele tradiționale de securitate pentru a permite identificarea lui, iar în 2016 a stârnit o adevărată isterie. 

Astronautul care a auzit un zgomot foarte bizar în timp ce zbura

Yang Liwei, primul astronaut chinez care a ajuns în spațiu, a dat un interviu prin care a uimit o lume întreagă. El a declarat că a auzit zgomote stranii când se afla în naveta sa spațială, în 2003. „Acest zgomot nu venea nici din exteriorul, nici din interiorul navetei spațiale. Semăna cu zgomotul pe care l-ar face un ciocan de lemn care ar bate într-o găleată de metal”, a declarat astronautul. Pur și simplu i se părea că cineva bate în corpul navetei spațiale. A spus că suntele ciudate l-au făcut să se simtă foarte nervos. S-a uitat la ceea ce era în jurul navetei spațiale, dar nu a putut vedea nimic. Experiența povestită de astronaut a dat naștere imediat la tot felul teorii, inclusiv despre existența unor extratereștri, cu atât mai mult cu cât Yang Liwei a explicat că după ce s-a întors pe Pământ, niciodată nu a mai auzit sunetele respective. Numai că în 2016 pare să se fi găsit o explicație, fără a fi totuși una categorică:  zgomotele stranii percepute de astronaut ar fi provenit de la deformări minuscule apărute în materialul capsulei spațiale în timpul zborului.

Redactor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord sfidează în continuare o interdicție ONU și a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

UE investește 3,5 miliarde de euro pentru combaterea poluării mărilor și oceanelor

ONU avertizează: „Mai avem la dispoziție doar doi ani pentru a ne salva planeta”

Avertismentul unui climatolog: Până în 2050, în zone din Spania și Franța nu se va mai putea face agricultură

Partenerii noștri