Live

Germania renunță la organizarea unei competiții, după ce federația internațională a permis revenirea sportivilor din Rusia și Belarus

Data publicării:
Germania renunță la organizarea unei competiții, după ce federația internațională a permis revenirea sportivilor din Rusia și Belarus. Foto: Profimedia

Federaţia germană de scrimă (DFEB) a renunţat joi la organizarea etapei de Cupă Mondială la floretă feminin, programată la începutul lunii mai la Tauberbischofsheim, ca urmare a reintegrării scrimerilor din Rusia şi Belarus, decisă de Federaţia internaţională, informează AFP.

Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a hotărât pe 10 martie reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi, în condiţiile în care perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, va debuta luna viitoare.

Această decizie a FIE, care se referă la probe individuale şi pe echipe va intra în vigoare din aprilie 2023, „sub rezerva eventualelor recomandări/decizii viitoare ale Comitetului Internaţional Olimpic (CIO)”.

Etapa de Cupă Mondială de la Tauberbischofsheim (centrul Germaniei), „trebuia să fie una dintre primele care să aplice această decizie”, a explicat preşedintele Federaţiei germane, fosta spadasină Claudia Bokel, vicecampioană olimpică pe echipe în 2004.

DFEB respectă decizia FIE, dar doreşte să „transmită un semnal clar”. „Ne-am fi dorit un rezultat diferit şi, în opinia noastră, sunt încă multe întrebări deschise cu privire la punerea în aplicare a deciziei, care fac imposibilă desfăşurarea turneului”, a explicat Claudia Bokel, potrivit AFP, citată de Agerpres.

După Poznan (Polonia), Tauberbischofsheim ar fi trebuit să găzduiască cea de-a doua dintre cele cinci evenimente feminine din cadrul Cupei Mondiale la floretă, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul Apărării din Italia cere un armistițiu și discuții de pace cu Putin: „Ne-am înșelat. Sancțiunile nu pot opri Rusia”

Putin ordonă exerciţii nucleare la care vor participa trupe poziţionate în apropiere de Ucraina

Un atac ucrainean cu drone a făcut 6 morţi şi 35 de răniţi la Belgorod, spun autoritățile ruse

Avertismentele serviciilor secrete: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa, fără să-i pese de victime

Partenerii noștri