Germania renunță la organizarea unei competiții, după ce federația internațională a permis revenirea sportivilor din Rusia și Belarus

Data publicării:
sportive in cometitie de floreta
Germania renunță la organizarea unei competiții, după ce federația internațională a permis revenirea sportivilor din Rusia și Belarus. Foto: Profimedia

Federaţia germană de scrimă (DFEB) a renunţat joi la organizarea etapei de Cupă Mondială la floretă feminin, programată la începutul lunii mai la Tauberbischofsheim, ca urmare a reintegrării scrimerilor din Rusia şi Belarus, decisă de Federaţia internaţională, informează AFP.

Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a hotărât pe 10 martie reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi, în condiţiile în care perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, va debuta luna viitoare.

Această decizie a FIE, care se referă la probe individuale şi pe echipe va intra în vigoare din aprilie 2023, „sub rezerva eventualelor recomandări/decizii viitoare ale Comitetului Internaţional Olimpic (CIO)”.

Etapa de Cupă Mondială de la Tauberbischofsheim (centrul Germaniei), „trebuia să fie una dintre primele care să aplice această decizie”, a explicat preşedintele Federaţiei germane, fosta spadasină Claudia Bokel, vicecampioană olimpică pe echipe în 2004.

DFEB respectă decizia FIE, dar doreşte să „transmită un semnal clar”. „Ne-am fi dorit un rezultat diferit şi, în opinia noastră, sunt încă multe întrebări deschise cu privire la punerea în aplicare a deciziei, care fac imposibilă desfăşurarea turneului”, a explicat Claudia Bokel, potrivit AFP, citată de Agerpres.

După Poznan (Polonia), Tauberbischofsheim ar fi trebuit să găzduiască cea de-a doua dintre cele cinci evenimente feminine din cadrul Cupei Mondiale la floretă, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri