Live

H. Duckadam s-a întâlnit cu D. Tusk: "Am aflat că e fan Barcelona, era dezamăgit după partida de aseară"

Data actualizării: Data publicării:

La patru luni distanţă de la discursul care i-a cucerit pe români, Donald Tusk s-a întânit cu eroul care l-a inspirat: Helmuth Duckadam, la Sibiu.

Legendarul fotbalist a povestit pentru Jurnalul de Seară cum a decurs întâlnirea cu Donald Tusk.

„A fost un moment deosebit, cel în care Donald Tusk m-a invitat să ne cunoaştem la Sibiu într-un moment atât de important. Pentru mine şi familia mea va rămâne ceva deosebit. Întâlnirea a decurs mai mult decât plăcut.

După ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu „domnule preşedinte, vreau să vă mulţumesc pentru discursul de la Ateneu”. Mi-a spus că ne adresăm cu Donald şi Helmuth.

Am făcut schimb de cadouri. Am vrut să i-l trimit pe al meu printr-o televiziune, dar el mi-a spus că nu, să ne întâlnim pe 8 mai, la Sibiu, vreau să te cunosc, şi dacă vreau sa îi dau ceva, sa îi dau personal.

I-am dat o pereche de mănuşi, le-a încercat, i-au fost bune, un tricou cu Steaua din 86, cu Donald Tusk nr. 1, şi o pălincă făcută de mine. Mi-a oferit o pălincă, puţin mai slabă, a recunoscut şi el, din oraşul dânsului, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura dumnealui.

Am aflat după acel discurs că şi el a jucat fotbal, nu la un nivel foarte mare, dar că e un pasionat al fotbalului. Poate de aceea în discursul său am fost şi eu inclus. Cu siguranţă a văzut partida de la Sevilla.

Am discutat despre fotbal, vreo jumătate de oră, am aflat că e fan al FC Barcelona şi era dezamăgit de partida de aseară că s-a calificat Liverpool.

Dupa jumătate de oră am simţit nevoia să mă retrag, ştiu câte probleme are pentru pregătirea zilei de mâine, mi-a spus că i-ar face plăcere să stea mai mult să vorbim despre fotbal.

Dacă s-a putut ca Helmuth Duckadam să se întâlnească cu preşedintele Consiliului European cred că totul e posibil. Important e să ne propunem mult mai mult ca să realizăm ceva”, a declarat pentru Digi24 Helmuth Duckadam.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tusk avertizează că situația de pe frontul ucrainean e critică în săptămânile următoare, dar că Polonia nu poate oferi sisteme Patriot

Justiția poloneză a dezvăluit că fostul guvern populist PiS și-a spionat cetățenii cu ajutorul aplicației Pegasus

Elevii din Polonia au scăpat de temele obligatorii: „Sunt mulţumită, pentru că nu-mi plăceau prea tare temele”

Coaliția pro-europeană a lui Tusk câștigă din nou alegerile, la primul test electoral după obținerea puterii

Partenerii noștri