Live

Presă: Qatar a dus o campanie secretă de sabotare a celorlalţi candidaţi la găzduirea CM 2022

Data publicării:

Qatar, care va găzdui ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, ar fi încălcat regulile FIFA printr-o campanie secretă de sabotare a celorlalţi candidaţi la organizarea turneului, relatează The Sunday Times citat de News.ro.

Ziarul notează că a intrat în posesia unor documente care arată că echipa de candidatură a Qatarului a folosit o agenţie de PR şi foşti agenţi CIA pentru a răspândi o propagandă falsă despre principalii contracandidaţi, SUA şi Australia.

Campania includea implicarea unor personalităţi care să critice candidaturile ţărilor lor, astfel dându-se impresia că nu există susţinere din ţară.

The Sunday Times menţionează că în cadrul campaniei secrete a Qatarului au fost recrutaţi jurnalişti şi bloggeri pentru a promova articole negative în SUA, Australia şi în presa internaţională şi pentru organizarea de proteste la meciuri de rugby în Australia.

În plus, un profesor a fost plătit cu 9.000 de dolari pentru a scrie un raport negativ despre costurile organizării de către SUA a Cupei Mondiale.

Potrivit regulilor FIFA, candidaţii nu trebuie să facă niciun fel de declaraţie despre candidaturile altor federaţii care şi-au exprimat intenţia de a găzdui competiţii. De asemenea, un criteriu de care ţine cont FIFA în alegerea unei ţări gazdă este susţinerea puternică de către populaţie a candidaturii.

Qatarul a respins acuzaţiile din The Sunday Times.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ploile care au provocat inundații record în Emiratele Arabe Unite și Oman au fost cauzate de schimbările climatice (studiu)

A venit în România medicul preferat al lui Pep Guardiola

Cum l-a cunoscut „Messi” al medicinei sportive pe cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi

Emmanuel Macron a jucat un meci în scop caritabil cu fotbaliști celebri. Președintele Franței a dat chiar gol din penalty

Partenerii noștri