Cum l-a cunoscut „Messi” al medicinei sportive pe cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi

Claudiu Pândaru Data actualizării: Data publicării:
Ramon Cugat la digi24
Ortopedul spaniol Ramon Cugat. Foto: Captură video Digi24

E cunoscut ca „Messi al medicinei sportive” pentru că a operat unii dintre cei mai cunoscuți fotbaliști ai lumii. E preferatul lui Pep Guardiola și are grijă de peste 230.000 de jucători din Liga Spaniolă. Într-un interviu exclusiv pentru Digi24, ortopedul spaniol Ramon Cugat ne-a vorbit despre metoda inovativă pe care o folosește pentru a-i ajuta pe fotbaliștii accidentați să se recupereze și să revină repede pe teren. Ne-a mărturisit că l-a cunoscut și pe Gheorghe Hagi.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Sunt curios, ați tratat vreun jucător român?

Ramon Cugat: Da, au fost câțiva. Nu le mai țin minte numele la toți dar, cu ani în urmă, am avut ocazia să îl
văd pe Gică. Gică Hagi!

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Deci, l-ați cunoscut pe Gică Hagi?

Ramon Cugat: Da! În urmă cu mai mulți ani.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Acum el e antrenor. Deține și antrenează o echipă de fotbal, cea mai bună echipă la ora
actuală din România. Are un fiu care joacă și el fotbal. Ce știți despre Iannis?

Ramon Cugat: Nu l-am tratat, nu am apucat să-l văd. Dar mulți mi-au povestit despre băiatul lui Gică Hagi, că este un jucător foarte bun, la fel ca tatăl său. Tatăl său, cu toții știm, a fost un fotbalist extrem de tehnic. A purtat numărul 10 pe tricou. Mi-l amintesc (pe Gică Hagi) din perioada când juca în Spania. Într-o zi am avut ocazia să-l întâlnesc. Dacă nu mă înșel, țin minte că suferise de o întindere a ligamentului colateral median.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Este un tip de leziune tratabilă dar la care perioada de recuperare durează mai mult.

Ramon Cugat: Da, e tratabilă și în majoritatea cazurilor nu e necesară o intervenție chirurgicală. Se poate vindeca cu un tratament obișnuit.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri