Live

JO 2020. Covaliu, după prima medalie de aur pentru România: Ne bucurăm că am spart gheaţa. Suntem încrezători că vor veni şi altele

Data publicării:
Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus României prima medalie de aur la această ediție a jocurilor olimpice găzduită de Tokyo, la proba de dublu vâsle feminin. Foto:: Profimedia Images

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, îmbrăcat în tricou galben, a salutat prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obţinută de canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, în proba de dublu vâsle.

România a obţinut 3 medalii la Tokyo. Ana-Maria Popescu a luat argintul la spadă feminin individual. Canotorii de la patru rame masculin au luat de aseemenea o medalie de argint.

„E bine că a venit prima medalie de aur, am venit aici toţi îmbrăcaţi în galben. Ne bucurăm că am spart gheaţă pentru medaliile de aur. Team România a demonstrat astăzi că poate, că are valoare. Iar aceste fete sunt incredibile, pentru maniera în care au câştigat această cursă merită toate felicitările noastre, tot respectul nostru”, a spus Covaliu, potrivit Agerpres.

„Felicitări Federaţiei Române de Canotaj, doamnei Elisabeta Lipă şi tuturor oamenilor care au contribuit la această victorie foarte clară. Ştiind cum s-au pregătit fetele, această medalie era una foarte aşteptată, o medalie clară, a venit, suntem bucuroşi şi încrezători că vor veni şi altele”, a spus Covaliu după festivitatea de premiere a campioanelor olimpice de la canotaj.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Echipajul feminim 8+1 al României a câștigat aurul la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged

România a câștigat aurul la Europenele de canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, categorie ușoară

Elevii români, cei mai buni din lume la Geografie. „Suntem în competiție cu cei din Singapore. Ei fac 15 ore pe săptămână, noi una”

„A câştigat inimile unei planete”. 47 de ani de când Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii

Partenerii noștri