Live

„Prăbușirea imperiului catalan”. Reacții dure în presă după eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor

Data publicării:

Cotidianul Marca a întocmit lista "dezastrelor" suferite de FC Barcelona în Liga Campionilor, care începe cu finala pierdută la 7 mai 1986, în faţa echipei Steaua Bucureşti, relatează News.ro. ”Prăbușirea imperiului catalan” titrează Marca.

La Sevilla, Steaua s-a impus la penaltiuri, cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Lăcătuş şi Balint, în finala competiţiei care atunci se numea Cupa Campionilor Europeni.

În 1994, Barcelona avea să sufere o altă înfrângere dură, scor 0-4, cu AC Milan, în finala Ligii Campionilor de la Atena.

În sezonul 2001/2002, Barcelona a pierdut iar dureros, în faţa rivalei Real Madrid (0-2 acasă şi 1-1 în deplasare), în semifinalele celei mai importante competiţii europene.

Scorul de 0-7 în două manşe, 0-4 în deplasare şi 0-3 acasă, reprezintă o eliminare ruşinoasă suferită de FC Barcelona, în faţa formaţiei Bayern Munchen, în semifinalele ediţiei 2012/2013.

Ultima noapte "neagră" pentru catalani a fost marţi seară, când Messi şi coechipierii săi au fost întrecuţi cu 3-0 de AS Roma şi eliminaţi din sferturile Ligii Campioniolor, după ce câştigaseră meciul tur cu 4-1.

”Eșec istoric pentru Barcelona”, au notat și cei de la As.  ”Barcelona, fiasco la Roma”, au scris ziariștii de la Mundo Deportivo, în timp ce Sport.es a notat: ”Arrivederci Barca”, potrivit Digi Sport

”Capodopera Roma: 3-0 cu Barcelona. Giallorossii, în semifinalele Champions League”, a scris Correire, în timp ce Tuttosport a notat: ”Revenire nebună a Romei. Barcelona, K.O”.

Formaţia italiană AS Roma s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa FC Barcelona. Italienii au reuşit calificarea după ce în tur au fost învinşi cu 4-1.

Golurile au fost marcate de Dzeko '6, De Rossi '58 (penalti) şi Manolas '82.

AS Roma: Alisson - Juan Jesus, Fazio, Manolas, Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov, Nainggolan (El Shaarawy '77), Schick (Under '73), Dzeko. Antrenor: Eusebio Di Francesco

FC Barcelona: Ter Stegen - Semedo (Dembele '85), Piqué, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitic, Busquets (Alcacer '85), Iniesta (Gomes '81)- Suárez, Messi. Antrenor: Ernesto Valverde. În tur, FC Barcelona s-a impus, scor 4-1.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul spaniol Sanchez va anunţa dacă demisionează. Mii se susținători au ieșit în stradă la Madrid și i-au cerut să nu o facă

FCSB este noua campioană a României. Echipa nu mai câştigase titlul din 2015

Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea să demisioneze după ce soția lui a fost acuzată de corupție. Procurorii cer clasarea dosarului

Partenerii noștri