„Prăbușirea imperiului catalan”. Reacții dure în presă după eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor

Data publicării:
FC Barcelona v Real Betis Balompie - La Liga

Cotidianul Marca a întocmit lista "dezastrelor" suferite de FC Barcelona în Liga Campionilor, care începe cu finala pierdută la 7 mai 1986, în faţa echipei Steaua Bucureşti, relatează News.ro. ”Prăbușirea imperiului catalan” titrează Marca.

La Sevilla, Steaua s-a impus la penaltiuri, cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Lăcătuş şi Balint, în finala competiţiei care atunci se numea Cupa Campionilor Europeni.

În 1994, Barcelona avea să sufere o altă înfrângere dură, scor 0-4, cu AC Milan, în finala Ligii Campionilor de la Atena.

În sezonul 2001/2002, Barcelona a pierdut iar dureros, în faţa rivalei Real Madrid (0-2 acasă şi 1-1 în deplasare), în semifinalele celei mai importante competiţii europene.

Scorul de 0-7 în două manşe, 0-4 în deplasare şi 0-3 acasă, reprezintă o eliminare ruşinoasă suferită de FC Barcelona, în faţa formaţiei Bayern Munchen, în semifinalele ediţiei 2012/2013.

Ultima noapte "neagră" pentru catalani a fost marţi seară, când Messi şi coechipierii săi au fost întrecuţi cu 3-0 de AS Roma şi eliminaţi din sferturile Ligii Campioniolor, după ce câştigaseră meciul tur cu 4-1.

”Eșec istoric pentru Barcelona”, au notat și cei de la As.  ”Barcelona, fiasco la Roma”, au scris ziariștii de la Mundo Deportivo, în timp ce Sport.es a notat: ”Arrivederci Barca”, potrivit Digi Sport

”Capodopera Roma: 3-0 cu Barcelona. Giallorossii, în semifinalele Champions League”, a scris Correire, în timp ce Tuttosport a notat: ”Revenire nebună a Romei. Barcelona, K.O”.

Formaţia italiană AS Roma s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa FC Barcelona. Italienii au reuşit calificarea după ce în tur au fost învinşi cu 4-1.

Golurile au fost marcate de Dzeko '6, De Rossi '58 (penalti) şi Manolas '82.

AS Roma: Alisson - Juan Jesus, Fazio, Manolas, Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov, Nainggolan (El Shaarawy '77), Schick (Under '73), Dzeko. Antrenor: Eusebio Di Francesco

FC Barcelona: Ter Stegen - Semedo (Dembele '85), Piqué, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitic, Busquets (Alcacer '85), Iniesta (Gomes '81)- Suárez, Messi. Antrenor: Ernesto Valverde. În tur, FC Barcelona s-a impus, scor 4-1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri