Live

Un nou cutremur a avut loc în judeţul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,2

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richter s-a produs sâmbătă, la ora locală 17:53, în zona seismica Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 90 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 37 km vest de Focşani, 69 km nord de Buzău, 73 km est de Sfântu-Gheorghe, 87 km est de Braşov, 89 km sud de Bacău, 89 km sud-vest de Bârlad.

Trei cutremure au avut loc sâmbătă, în mai puțin de o oră în județul Gorj, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 4,1, a avut loc tot sâmbătă, la ora 14.09, în județul Buzău, zona seimică Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri.

În România, cea mai puternica mişcare tectonica din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutremur cu magnitudinea 6,5 la granița dintre Guatemala și Mexic

Cutremur în judeţul Buzău, joi seara

Trei cutremure în Maramureș, în mai puţin de 24 de ore

Un cutremur a avut loc în România, marți după-amiază

Partenerii noștri