Campania “Avem același sânge” ajunge în județul Mehedinți

Data publicării:
New Project

Digi24 lansează un nou apel la mobilizare pentru donarea de sânge în cadrul celui mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților. Îi chemăm din nou pe toți românii să salveze vieți printr-o simplă donare de sânge.

Pe 25 august 2023, campania “Avem același sânge” ajunge în județul Mehedinți, unde clădirea Consiliului Județean va deveni centru de donare cu ajutorul personalului medical din Centrul de Transfuzie Sanguină Mehedinți.

Pe 25 august 2023, campania “Avem același sânge” va avea loc:

  • În municipiul Drobeta-Turnu Severin, la sediul Consiliului Județean Mehedinți, între orele 8.00-15.00.

Jurnalistul Digi24 Carla Tănasie va fi alături de comunitatea din Mehedinți și va transmite în direct evenimentul de donare.

Carla Tănasie:“România este pe ultimele locuri în Europa la donarea de sânge. Numai 2% din populație face acest gest salvator de vieți, iar prin campania Digi24 vrem să convingem cât mai mulți români că e nevoie de noi în mod constant pentru a dona acest tratament vital, sângele, pentru ca în țara noastră să nu mai fie operații amânate sau pacienți tratați cu întârziere.”

Prin parteneriatul Digi 24 - UMF “Carol Davila”, continuăm și studiul național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului în rândul donatorilor de sânge. Rectorul UMFCD Viorel Jinga susține personal mesajul necesității donării de sânge.

“Noi sprijinim această acțiune prin studenții care vor fi prezenți acolo. Aștept cât mai mulți localnici să vină la această campanie de donare de sânge. Eu, fiind și chirurg urolog, realizez și mai mult necesitatea acestor campanii, de multe ori fiind nevoiți să amânăm operații urgente”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF “Carol Davila”.

Digi24 le mulțumește partenerilor: Centrul de Transfuzii Mehedinți, Consiliul Județean Mehedinți, Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Prefectura Județului Mehedinți și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Proiect susținut de SANADOR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri