Prima școală verde din România se află la Buzău: Ne-a luat 2 ani să ajungem aici

Data publicării:
Untitled Articol susținut de Volkswagen ID. Buzz

În drum spre Buzău, am făcut un mic popas ca să ne bucurăm de susurul apei și să ne bucurăm de aerul proaspăt. Tot despre natură va fi vorba și în acest episod al emisiunii „Caravana viitorului”, pentru că drumurile de aici, munții de aici, ne arată cât de frumoasă e natură și cât de mult ar trebui să o protejăm. În Buzău vom merge să vizităm o școală sustenabilă și vom vorbi despre lucrurile care se schimbă acolo și se fac cu pași mici, dar proiectele sunt destul de importante.

Școala gimnazială nr. 11 din Buzău este prima școală verde din România. Instituția de învățământ funcționează după modelul economiei circulare.

„Ne-a luat 2 ani să ajungem în această situație, să transformăm această școală clasică în cea mai mare școală din Buzău - 2 mii de elevi - să o transformăm într-o școală verde, circulară. Am început cu clădirile care au fost izolate, am înlocuit toți consumatorii și apoi s-a trecut la panouri fotovoltaice. Toată energia electrică se obține cu aceste panouri. Anul trecut s-a livrat cu 7% mai mult în rețeaua naționala decât s-a consumat. Utilizăm pompe de căldură, deci această energie electrică o transformăm în căldură”, explică primarul localității, Constantin Toma.

Urmărește VIDEO cu emisiunea integrală:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri