Podcast Care sunt filmele acestui an și la ce să ne așteptam în 2022. Irina Margareta Nistor: „Lumea va dori să meargă în continuare la cinema”

Data publicării:
Filmele anului 2021. Colaj foto
Care sunt filmele acestui an și la ce să ne așteptam în 2022. Irina Margareta Nistor: „Lumea va dori să meargă în continuare la cinema”

Interviu cu Irina Margareta Nistor, probabil cel mai cunoscut critic de film și translator român, despre care au fost filmele anului 2021, ce filme să urmărim la final de an, de sărbători, cât de mare este impactul pandemiei asupra industriei filmului și...

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Mersul la cinema, precum și dialogul pe care îl creează un film la finalul proiecției, este un veritabil schimb de idei între noi ca oameni. Fiecare poate avea o percepție diferită. Poate să vadă ceva ce tu poate nu ai văzut, un lucru care te mișcă și care te duce mai departe. Acesta este farmecul filmului, care declanșează magia şi creează misterul ce te ţine blocat în scaun pentru cel puţin două ore.

James Bond, King Richard, Don't Look Up, The Last Duel, Fast & Furious 9, Black Widow, House of Gucci, Dune, sunt câteva dintre filmele anului 2021, care au reușit să aducă oamenii la cinema în cel de-al doilea an pandemic, într-o vreme în care rețelele de streaming devin tot mai atractive pentru public, iar industria filmului începe să se reconfigureze. 

Care au fost filmele anului 2021? Ce filme să urmărim la final de an, de sărbători? La ce să ne așteptam în 2022 din punct de vedere   cinematografic? Cine va lua cele mai multe Globuri de Aur, dar Oscaruri? Unde este cinematografia românească? Și cât de mare este impactul pandemiei asupra industriei filmului? Sunt întrebări la care primim răspunsuri în această ediție Digi Context realizată de Marco Badea, de la Irina Margareta Nistor, probabil cel mai cunoscut critic de film și translator român.

Irina Margareta Nistor: Amenințări din astea au mai existat de-a lungul istoriei. Cânda apărut televizuunea, toată lumea spunea că nu o să mai meargă nimeni la cinema. Când au apărut casetele video, mulți au spus „de ce ne-am mai duce la cinema când putem vedea filme la noi în sufragerie”. După aia au apărut DVD-urile și povestea s-a repetat. Însă mersul la Cinema și consumul de filme pe rețelele de streaming merg în paralel. Și paralelele niciodată nu se întâlnesc. Așa că se presupune că lumea va dori să meargă în continuare la cinema, deși vom fi limitați de restricțiile pandemice.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast