Podcast Cărucioare cu rotile și ochi învinețiți: a (re)venit politica românească în zodia violenței?

Data actualizării: Data publicării:
Imagine sugestivă cu un act de agresiune asupra unei femei. Foto: Getty Images
Cărucioare cu rotile și ochi învinețiți: a (re)venit politica românească în zodia violenței?

La interval de câteva zile, două incidente violente au avut drept protagoniste fără voie două femei din politica românească. Oana Suciu, lector la Facultatea de Științe Politice a Universității București, explică ce aseamănă cele două cazuri.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

La interval de câteva zile, două incidente violente au avut drept protagoniste fără voie două femei din politica românească.

Felicia Ienculescu-Popovici, membră a Consiliului Local Mogoșoaia, a fost bruscată și amenințată de doi colegi: unul de la PNL a avertizat-o că o lasă „în căruț cu rotile” dacă mai tulbură un mare proiect imobiliar local.

Mai apoi, o fotografie trucată a Flaviei Boghiu, viceprimăriță a Brașovului, în care aceasta era înfățișată cu un ochi vânăt, a apărut pe rețelele sociale. Comentariul vicepreședintelui PNL Tineret din Brașov: „O prinde bine”.

Ce aseamănă cele două cazuri? Cum se explică ele? Și ce-ar putea să anunțe pentru viitor? Căutăm răspunsuri în această ediție a podcastului DigiContext, realizată de Filip Standavid, cu ajutorul Oanei Suciu, lector la Facultatea de Științe Politice a Universității București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast