Podcast Ce este ChatGPT, mașina care poate imita în mod convingător limbajul uman

Data actualizării: Data publicării:
mana de robot tine cub rubik
Ce este ChatGPT, mașina care poate imita în mod convingător limbajul uman

Totul despre ChatGPT, un sistem care pretinde că e capabil să facă o conversație naturală, asemănătoare cu cea a oamenilor și chiar să ofere informații și sfaturi de viață.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Există un val tot mai mare de interes în jurul chatbots. Un sistem ChatGPT pretinde că e capabil să facă o conversație naturală, asemănătoare cu cea a oamenilor și chiar să ofere informații și sfaturi de viață.

Dar e periculos acest potențial crescut al sistemelor de inteligență artificială ? Fanii ChatBox, cum e specialistul marketing, Cătălin Macovei, cred ca nu. Dimpotrivă. 

Capabil să genereze răspunsuri în numeroase limbi, inclusiv română, Chat GPT pare un concurent real al motoarelor de căutare. Utilizatorii încep să se sperie de capacitățile sale. 

ChatGPT se bazează pe cantități uriașe de text creat de oameni și caută regularități statistice în aceste date, învață ce cuvinte și fraze sunt asociate cu altele și, astfel, e capabil să prezică ce cuvinte ar trebui să urmeze în orice propoziție și cum se potrivesc propozițiile între ele.  

Rezultatul e o mașină care poate imita în mod convingător limbajul uman. O nebunie!

Această ediție a fost realizată de jurnalistul Adrian Bucur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast