Podcast Chirie și în 2023 sau rate la metru pătrat? Ce se mai mișcă în piața apartamentelor

Data actualizării: Data publicării:
cartier de blocuri nou construite
Chirie și în 2023 sau rate la metru pătrat? Ce se mai mișcă în piața apartamentelor

De ce sunt tot mai mici apartamentele? Se construiește ieftin și se vinde scump? Aflăm răspunsuri de la un om de vânzări.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Cât de complicată e următoarea perioadă pentru cei care au în plan să cumpere un apartament sau casa pe care o vânează în așteptarea unor coborâri de prețuri? 

Piața imobiliară se așează și reașează în funcție de diverse provocări, fie că e vorba de dobânzile în creștere, prețul la materiile blocaje în piața construcțiilor și tot așa. 

La fel și prioritățile… și totuși 38% dintre români spun că în următoarele 12 luni își doresc să achiziționeze o proprietate, în timp ce o treime oscilează între da și nu (33%), iar 12% înclină spre da, conform unui studiu realizat în luna septembrie. 

Un sfert (25%) au un buget între 61.000 și 90.000 euro, 12% se situează între 91.000 și 120.000 euro și 8% depășesc 121.000 euro. 

Nici băncile nu mai par să ofere credite atât de facil. Așa că întrebarea care se pune: e un moment bun pentru achiziția unui imobil? Scad sau nu prețurile? De ce sunt tot mai mici apartamentele? Se construiește ieftin și se vinde scump? Vă ofer în această ediție, DigiContext, podcastul Digi24.ro perspectiva unui om de vânzări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast