Podcast Cine se ocupă, până la urmă, de digitalizarea României

Data publicării:
digitalizare
Cine se ocupă, până la urmă, de digitalizarea României

Sebastian Burduja, ministrul cercetării inovării și digitalizării, explică când ne aliniem celorlalte state și treaba cui e până la urmă cloud-ul guvernamental.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Au fost publicate rezultatele Indicelui economiei și societății digitale (DESI) 2022. Acesta urmărește progresele digitale înregistrate în  statele membre ale UE. Suntem în continuare pe ultimul loc – nicio  surpriză aici. 

Ceea ce ar trebui să ne dea de gândit este că România bate pasul pe loc, în timp ce toate celelalte țări, inclusiv Bulgaria, aflată pe locul 26, avansează. Polonia și Grecia au avut cel mai pronunțat avans în clasament în ultimii 5 ani. E o unitate de măsură a performanței noastre. 

Avem instituții cu responsabilități în domeniu, multe chiar cu atribuții diverse - și totuși cine coordonează acest proces în România? Republica Moldova, din afara Uniunii, dă lecții la unele capitole. 

Miniștrii la digitalizare, 4-5, în câteva luni, dar în continuare în sediile instituțiilor publice găsim sub birouri, serverele care țin datele iar dosarul cu șină nu a dispărut. 

Există și o rezistență la digitalizare? Avem competențe? Când ne aliniem celorlalte state și treaba cui e până la urmă cloud-ul guvernamental? Iată câteva întrebări la care în aceasta ediție DigiContext, podcastul digi24.ro răspunde Sebastian Burduja, ministrul cercetării inovării și digitalizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast