Podcast Crime de război în Ucraina? Avocata Diana Hatneanu: „E o punere în paranteze a întregului sistem de răspundere internațională”

Data publicării:
groapa comuna in bucha
Crime de război în Ucraina? Avocata Diana Hatneanu: „E o punere în paranteze a întregului sistem de răspundere internațională”

Avocata Diana Hatneanu, specializată în drepturile omului, explică cât de greu de dovedit sunt cimele de război din Ucraina, deși le observăm aproape în timp real, dar și cine și cum poate stabili că Vladimir Putin este un criminal de război.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Execuții sumare și gropi comune în orășelul Bucha, de lângă Kiev. Un atac cu bombe asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, al cărui subsol fusese transformat în adăpost și lângă care scria, cu litere imense, „дети” - „copii”.

Gara din Kramatorsk a fost atacată în timp ce lumea fugea din calea războiului: au murit aproape șaizeci de oameni.

Relatări, în fine, din ce în ce mai numeroase, despre violuri în grup sau despre mame violate în fața propriilor copii: pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește, acuzații - și dovezi - despre comiterea unor crime de război se înmulțesc.

Dar cât de greu sunt ele de dovedit, deși le observăm aproape în timp real?  Care e deosebirea dintre crimele de război și genocid și cât de importantă e ea?  Cine și cum poate stabili că Vladimir Putin este un criminal de război? Căutăm răspunsuri la aceste întrebări alături de avocata Diana Hatneanu, specializată în drepturile omului, într-o ediție podcasturilor Digi Context realizată de Filip Standavid. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast